LoL Launcher not opening

Comment below rating threshold, click here to show it.

Redwar986

Junior Member

17-10-13

My launcher was working fine the other day. But then suddenly it just does not open I have tried re-installing it but it just comes up with this: http://gyazo.com/afc6267bcb57fe1240ff11a848c89020
Basicly just the lol logo with a black background. That comes after maybe 5 seconds of the logo appearing if I click anywhere on the desktop. If I do leave it without clicking it comes up with a RADs error


Comment below rating threshold, click here to show it.

Munchie

Junior Member

17-10-13

i've got the same thing... restarted comp i've even done a system restore, and got nothing.... this is bull****. riot really needs to check it out and if they are then pls try fix it :c


Comment below rating threshold, click here to show it.

Araluex

Member

18-10-13

OK try this:

Delete the folder: C:\Riot Games\League of Legends\RADS\projects\lol_launcher
Re-open LoL. During this time the badge will show as it redownloads the files. Please do not click the badge until it either disappears of LoL opens.

If that does not work, try this (similar to above)

Try the following:


Delete:
- everything inside C:\Riot Games\League of Legends\RADS\downloads
- lol_air_client and lol_air_client_config_na inside C:\Riot Games\League of Legends\RADS\projects
- everything inside C:\Riot Games\League of Legends\RADS\solutions

After deleting ,restart your computer. When restarted, run League of Legends in Administrator Mode.

It worked for my friend, so hopefully it will be the same for you.

-Araluex


Comment below rating threshold, click here to show it.

Maddie Kat

Junior Member

20-10-13

Open in admin


Comment below rating threshold, click here to show it.

Zeebie The Zebra

Junior Member

20-10-13

I had the same issue today, You will need to check your Log file in C:\Riot Games\League of Legends\Logs\Patcher Logs

If you see the following.

000000.371| 13480.0000kb| 1044.0000kb added| ERROR| Window::CreateDev: Failed to create x3d device
000000.371| 13480.0000kb| 0.0000kb added| ERROR| `anonymous-namespace'::LogX3DCode: X3D::EXCEPTION_FAILURE
000000.372| 13480.0000kb| 0.0000kb added| ERROR| Window::CreateDev: The handle that was passed to the API has been either invalidated or closed.
000000.483| 13484.0000kb| 4.0000kb added| ERROR| Window::CreateDev: Failed to create d3d device with software vertex processing
000000.484| 13484.0000kb| 0.0000kb added| ERROR| `anonymous-namespace'::LogX3DCode: X3D::EXCEPTION_FAILURE
000000.485| 13484.0000kb| 0.0000kb added| ERROR| Window::CreateDev: The handle that was passed to the API has been either invalidated or closed.
000000.494| 12276.0000kb| -1208.0000kb added| OKAY| RADS::UserKernelLib::KernelThread::~KernelThread: ()
000000.494| 12276.0000kb| 0.0000kb added| OKAY| RADS::UserKernelLib::KernelThread::ThreadProc: Terminate event signaled.
000000.497| 12244.0000kb| -32.0000kb added| ERROR| RADS::API::Impl::WinSock::RecvThread::ThreadProc: An existing connection was forcibly closed by the remote host.
000000.498| 12152.0000kb| -92.0000kb added| ERROR| RADS::API::Impl::WinSock::RecvThread::ThreadProc: AsyncRecv result failed.


Then it is most likely the same issue i had.

I moved the launcher files for self repair, reinstalled dx, .net, c++ redist, & Lol.

I found the cause to have been Nvidias Gefore Experience updating the video drivers and screwing up.

If you go start and type in Dxdiag. When it loads up under the display tab if Direct Draw & AGP texture accurlation is set as not available (but if you load the x64 dxdiag and it says its enabled) Then that pretty much confirms the issue.

I had to go into my control panel, system, device manger, and then select my display adapter (GTX670) and uninstall (dont tick remove drivers) Once done in Device manager refresh it and it should then detect the graphic card again and reinstall it.

That is how i resolved the issue for myself.


Comment below rating threshold, click here to show it.

Brian Hail

Member

10-04-14

Quote:
Originally Posted by Araluex View Post
OK try this:

Delete the folder: C:\Riot Games\League of Legends\RADS\projects\lol_launcher
Re-open LoL. During this time the badge will show as it redownloads the files. Please do not click the badge until it either disappears of LoL opens.
Worked. Cheers.

Been getting Blue Screens lately and tried a system restore to fix the issue, which stuffed my League and other game clients.


Comment below rating threshold, click here to show it.

TaintedBunny

Junior Member

23-04-14

ty Araluex but how do we know that this wont work and will stop the game from working?


Comment below rating threshold, click here to show it.

Dark Chapter

Member

24-04-14

Quote:
Originally Posted by Araluex View Post
OK try this:

Delete the folder: C:\Riot Games\League of Legends\RADS\projects\lol_launcher
Re-open LoL. During this time the badge will show as it redownloads the files. Please do not click the badge until it either disappears of LoL opens.

If that does not work, try this (similar to above)

Try the following:


Delete:
- everything inside C:\Riot Games\League of Legends\RADS\downloads
- lol_air_client and lol_air_client_config_na inside C:\Riot Games\League of Legends\RADS\projects
- everything inside C:\Riot Games\League of Legends\RADS\solutions

After deleting ,restart your computer. When restarted, run League of Legends in Administrator Mode.

It worked for my friend, so hopefully it will be the same for you.

-Araluex
Thanks so much! Suddenly opened the launcher. Have to say, it's nice to see the Lol Launcher again. Hopefully this works for others too!


Comment below rating threshold, click here to show it.

GETSOMEEE

Junior Member

24-04-14

i tried doing what was said above, still get teh same problem

i click league, hit run as admin.. the icon appears .. end of story nothing happens beyond that WP riot WP


Comment below rating threshold, click here to show it.

The Last Kirby

Junior Member

2 Weeks Ago

Quote:
Originally Posted by Zeebie The Zebra View Post
I had the same issue today, You will need to check your Log file in C:\Riot Games\League of Legends\Logs\Patcher Logs

If you see the following.

000000.371| 13480.0000kb| 1044.0000kb added| ERROR| Window::CreateDev: Failed to create x3d device
000000.371| 13480.0000kb| 0.0000kb added| ERROR| `anonymous-namespace'::LogX3DCode: X3D::EXCEPTION_FAILURE
000000.372| 13480.0000kb| 0.0000kb added| ERROR| Window::CreateDev: The handle that was passed to the API has been either invalidated or closed.
000000.483| 13484.0000kb| 4.0000kb added| ERROR| Window::CreateDev: Failed to create d3d device with software vertex processing
000000.484| 13484.0000kb| 0.0000kb added| ERROR| `anonymous-namespace'::LogX3DCode: X3D::EXCEPTION_FAILURE
000000.485| 13484.0000kb| 0.0000kb added| ERROR| Window::CreateDev: The handle that was passed to the API has been either invalidated or closed.
000000.494| 12276.0000kb| -1208.0000kb added| OKAY| RADS::UserKernelLib::KernelThread::~KernelThread: ()
000000.494| 12276.0000kb| 0.0000kb added| OKAY| RADS::UserKernelLib::KernelThread::ThreadProc: Terminate event signaled.
000000.497| 12244.0000kb| -32.0000kb added| ERROR| RADS::API::Impl::WinSock::RecvThread::ThreadProc: An existing connection was forcibly closed by the remote host.
000000.498| 12152.0000kb| -92.0000kb added| ERROR| RADS::API::Impl::WinSock::RecvThread::ThreadProc: AsyncRecv result failed.


Then it is most likely the same issue i had.

I moved the launcher files for self repair, reinstalled dx, .net, c++ redist, & Lol.

I found the cause to have been Nvidias Gefore Experience updating the video drivers and screwing up.

If you go start and type in Dxdiag. When it loads up under the display tab if Direct Draw & AGP texture accurlation is set as not available (but if you load the x64 dxdiag and it says its enabled) Then that pretty much confirms the issue.

I had to go into my control panel, system, device manger, and then select my display adapter (GTX670) and uninstall (dont tick remove drivers) Once done in Device manager refresh it and it should then detect the graphic card again and reinstall it.

That is how i resolved the issue for myself.
Thanks for that. My AMD GFX card had stuffed up the drivers. but a quick reinstall and my league is working.